Algemeen

De 7de Hemel is een mooie locatie om met vrienden,familie of groepering te genieten van de rust en natuurlijk schoon die de West-Vlaamse bergen u biedt.
Je kan er overnachten met 10 tot 20 personen.

Het vakantiehuis is gelegen in één van de mooiste landelijke streken van Vlaanderen: het Westvlaamse Heuvelland. Heuvelland is een benaming van 8 gefusioneerde kernen: De Klijte, Dranouter, Kemmel, Nieuwkerke, Wulvergem, Wijtschate en Westouter. De naam “Heuvelland” is een weerspiegeling van het landelijk uitzicht van de streek, wie heeft nog nooit gehoord van onze “bergen”: de rode berg, de zwarte berg, de scherpeberg, de vidaigneberg en onze onovertroffen kemmelberg. De toeristische bekendheid van de gemeente Heuvelland steunt in de eerste plaats op deze natuurlijke charmes van het landschap. Talrijke auto-, fiets-, mountain-bike- en wandelroutes garanderen de toeristische ontsluiting van het mooie landschap.

Westouter, bekend door zijn Rodeberg heeft één van de fraaiste dorpskernen van Heuvelland, die in de zomermaanden nog extra belicht wordt door de talrijke bebloemde gevels waardoor het dorp terecht de titel van bloemendorp heeft verworven. Het is één van de levendigste deelgemeenten, getuige daarvan zijn de talrijke horeca-aangelegenheden beneden in het dorp en boven op de berg. Doch blijft alle rust en natuurlijk schoon behouden.

Het vakantiehuis “De Zevende Hemel” is gelegen aan de rand van het dorp, aan het begin van de landelijke wandeling die leidt langs de flanken van de Rode berg. Het huis dateert van kort na de eerste wereldoorlog. Het was tientallen jaren het schoolhuis waar de hoofdonderwijzer woonde. Later werd het gebruikt als horecazaak vooraleer zijn huidige functie als vakantieverblijf te verkrijgen. Het werd verbouwd en gerenoveerd waardoor het voldoet aan alle mogelijke eisen van de vakantiegangers.

Keuken