Home | Saunalounge | Coiffure | Zonnebank | Arrangementen | Prijzen | Kadobon | Fotoalbum | Contact | Links
Muziek:

Sauna Hammam Jacuzzi Infrarood Douche Relaxen
Sauna
De sauna vindt zijn oorsprong in de Finse cultuur waar het reeds vele eeuwen gebruikt wordt ter bestrijding van kleine ongemakken en pijnen en tevens hun weerstand te verhogen.
De combinatie van hoge temperatuur 70 à 90 graden met een lage luchtvochtigheid zorgt ervoor deze hitte aangenaam aanvoelt.
De sauna heeft een positief effect op onze doorbloeding en zorgt voor een betere afvoer van overtollig het vocht en de aanwezige afval- en gifstoffen in ons lichaam. Om een optimale doorbloeding te hebben is het noodzakelijk om na de opwarmingsfase voldoende af te koelen.
Daarnaast stimuleert een saunagang ons lymfesysteem , reinigt onze huid, ontspant de geest en is heilzaam voor vermoeide spieren.
Doorgaans duurt een saunabeurt 8 à 12 minuten, maar u mag genieten zolang het voor jou goed aanvoelt 
Sauna Sauna
Sauna
Sauna
Sauna Sauna Sauna Sauna
Tips
 • zorg steeds voor een gelijkmatige verdeling van de warmte over uw lichaam. Vooral op de bovenste banken ligt u zich beter neer met de benen opgetrokken
 • de laatste 2 minuten zit  u het best rechtop
 • na de saunabeurt is een afkoelfase heel belangrijk
Saunagang
 • Breng eerst een bezoek aan het toilet
 • Omkleden en verwijder juwelen want die worden heel warm
 • Eerst douchen en was je met zeep zodat je beter gaat transpireren
 • Neem eerst een warm voetbad zodat je lichaam kan opwarmen
 • Sauna (8à12 min) of stoombad (12à20 min)
 • Afkoelfase en goed afdrogen
 • 15 min relaxen, iets eten en/of drinken (water is belangrijk vochtpeil aan te vullen).
 • U kunt gerust meerdere sessies nemen


Hammam
De hammam kent zijn ontstaan in de vroege Turkse geschiedenis waar het in den beginne een typisch reinigingsritueel was.
In de stoomcabine bedraagt de temperatuur ongeveer 45 graden . Door toevoeging van stoom is de luchtvochtigheid tussen 85 en 90 %. Deze komt combinatie zorgt voor een complete ontspanning en wordt soms beter verdragen dan de hoge temperaturen in de sauna.
De hammam is een weldaad voor de spieren, stimuleert de bloedsomloop en verwijdert gif- en afvalstoffen uit lichaam.
Het unieke samengaan van hoge vochtigheid met aromatherapie (Eucalyptus/mint) heeft een heilzame werking op de ademhaling en de luchtwegen. Eucalyptus heeft een verlichtend gevoel bij griep,verkoudheden, allergieën en astma. Mint heeft dan weer een verfrissend en verkwikkend effect op geest en huid.
Hammam Hammam
Hammam
Hammam
Tip

U kunt reeds de afkoelfase beginnen in de hammam door het gebruik van de Kneipp slang.Spa
De krachtige massagestralen van onze SPA helpen uw verkrampte spieren en pijnlijke gewrichten te versoepelen. Spanning en stress nemen snel af wanneer u zich de tijd gunt om in het warme water en te genieten van een relaxe onderwatermassage. Door de combinatie van het warme water en de massage stralen wordt de bloedcirculatie gestimuleerd.
Sauna Sauna
Sauna
Sauna
Sauna Sauna Sauna Sauna


Infrarood
Infrarood A is de meest effectieve infraroodstraling die diep doordringt in het lichaam en nog steeds veel wordt aangewend in de medische wereld. De kortgolvige straling (IR-A) dringt door tot de elastische vezels en de aanhechtingspunten van de spieren.(tot 5à 6 mm). De IR-A stralen hebben een positief effect bij spier- en gewrichtspijnen, verrekkingen en verstuikingen. Het verhoogt eveneens de elasticiteit van de spieren en voorkomt verzuring. Het wordt ook met succes gebruikt voor psoriasis, cellulitis, acné, eczeem, brandwonden,artrose,rheuma en heeft de huid een jonger en strakker uitzicht.
Dankzij het gebuik van de nieuwe Philips Vitea lampen kunnen wij u infraroodtherapie aanbieden in een lakoniumtoepassing (een minder thermische omgeving). Hierdoor kunt u langer genieten van de warmtestralen.
Infrarood Infrarood
Infrarood
Infrarood
Tip

Maximale afstand tussen lichaam en stralen 40 max 60 cm.Douches
De doucheruimte is uitgerust met zowel koude als warme regen en watervaldouches. Afkoeling is een heel belangrijk onderdeel van het saunagebeuren. Begin eerst met de voeten en benen, armen en shouders en als laatste rug en borst. Werk altijd naar het hart toe. Vergeet ook uw hoofd niet af te koelen na de opwarming in de sauna, het zal een ware verademing zijn.
Tip

Maak tijdens het douchen gebruik van het scrubzout om de dode huidcellen te verwijderen.

Douches Douches
Douches
Douches


Relaxen
Voetenbad

Een warm voetenbad met geuressences voor de eerste saunagang is aangewezen. Door de voetzoolreflex wordt het lichaam voorverwarmd en sneller op temperatuur gebracht. Een warm voetenbad is eveneens deugddoend na een afkoelsessie.

Relaxruimte
In onze serene en zen ingerichte relaxruimte kunt u geest en lichaam terug in harmonie brengen. In de saunacultuur is rusten na een opwarm en afkoelsessie heel belangrijk om de bloeddruk, hartslag en ademhaling te normaliseren en het lichaam te acclimatiseren. Een 15-tal min is aangewezen. Neem plaats in één van de relaxzetels en geniet van een drankje, neem eventueel wat lektuur.
Relaxen Relaxen
Relaxen
Relaxen
Relaxen Relaxen Relaxen Relaxen
Tip

Verlicht de relaxruimte met de kleur die op dat eigenste moment het meest in overeenstemming is met uw gevoel, en de aangepaste lounge muziek zorgt dan voor het ultieme relaxatiegevoel .
Huisreglement
 1. Het is verboden om het saunacomplex te betreden met schoenen.
 2. Het dragen van slippers wordt aangeraden
 3. Maak gebruik van de aangeboden badjas in de relaxruimte
 4. Om hygiënische redenen gebruik een handdoek om in de sauna te zitten
 5. Er is een totaal rookverbod in het complex
 6. Naast het saunacomplex is een toilet aanwezig
 7. Respecteer de gereserveerde tijd
 8. Bij vragen of problemen gelieve ons steeds te verwittigen
 9. Het is niet toegestaan om zelf dranken en eten mee te brengen
 10. Wij zijn niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen
 11. Er wordt cash afgerekend na de sessie (er is geen Bankcontact aanwezig)